Obywatelstwo rosyjskie: warunki i tryb uzyskania



Wielu cudzoziemców myśleć o możliwości uzyskania obywatelstwa rosyjskiego. Regularnie ten proces wprowadzone liczne zmiany mające na celu uproszczenie procedur. Niektórzy ludzie nie mogą skorzystać z uproszczonej procedury uzyskania obywatelstwa, ale muszą one spełniać określone wymagania i warunki. Musisz zrozumieć, jak i gdzie się udać, jakie dokumenty przygotować i co faktycznie jest wymagane obywatelstwo. Każdy cudzoziemiec, który otrzymał obywatelstwo Federacji Rosyjskiej, mogą opierać się na różne możliwości. Te zawierają następujący: Istnieje kilka programów, które pozwalają uzyskać obywatelstwo federacji ROSYJSKIEJ przy minimalnym wysiłku, ale, że cudzoziemcy muszą spełniać określone wymagania. Każdy cudzoziemiec powinien wiedzieć, że aby uzyskać obywatelstwa Federacji Rosyjskiej jest to możliwe tylko w określonych warunkach. Bez specjalnego powodu, to wydawało się niemożliwe. Obywatelstwo Federacji Rosyjskiej może być realizowane na kilka sposobów, w zależności od dostępnych podłoży: zrzeczenie się obywatelstwa rosyjskiego również muszą być wydane w tym celu należy złożyć specjalne oświadczenie w FMS. Odmowa jest dobrowolne, więc nie może zmusić nie zmusić człowieka, by zrezygnować z obywatelstwa. Każdy obywatel innego kraju ma szansę stać się obywatelem Federacji Rosyjskiej. Tego należy przestrzegać właściwej procedury uzyskania obywatelstwa rosyjskiego.

Wszystkie czynności muszą być wykonywane w czasie rzeczywistym. W ten sposób proces jest dość długi, tak jak od momentu złożenia dokumentów na obywatelstwo musi być co najmniej jednego roku. Rosyjskiego obywatelstwa wymaga przygotowania wielu dokumentów i wykonywania wielu kolejnych działań. Proces uzyskiwania obywatelstwa Federacji Rosyjskiej może być wykonana według standardowego schematu lub uproszczonej. Uproszczonej uzyskania rosyjskiego obywatelstwa jest dozwolone tylko w specjalnych programach.

Obejmują one przesiedlenia rodaków

W tych warunkach znacznie zmniejszyć ilość czasu, który trzeba poświęcić na uzyskanie obywatelstwa. Według standardowej procedury wymaga, aby wnioskodawca przebywa w Rosji nie mniej niż pięć lat od zamieszkania w Federacji Rosyjskiej. Obywatelstwo rosyjskie dzieci również opiera się na tej zasadzie. Ponadto, wymagania: dokumenty w celu uzyskania rosyjskiego obywatelstwa należy zwrócić się w ciągu sześciu miesięcy przed końcem okresu ważności zezwolenia na pobyt. W czasie, gdy proces może wyłącznie osoba dorosła i działającą osób.

Dla dzieci proces sprawują rodzice lub opiekunowie

Proces ten jest dostępny tylko dla osób, które spełniają wymagania programu przesiedlenia rodaków lub innych programów. Dla nich znacznie uproszczonej uzyskania obywatelstwa rosyjskiego. Proces nie zajmie dużo czasu i nie wymaga przygotowania wielu dokumentów. Aby korzystać z tej uproszczonej procedury będą mogli tylko niektóre kategorie wnioskodawców. Obejmują one cudzoziemców z uwzględnieniem warunków: aby określić, czy dany cudzoziemiec korzystać z przyspieszoną procedurę, zaleca się, aby skonsultować się z doświadczonym prawnikiem. Zazwyczaj pochodzą z LPG mogą zastosować ten schemat, tak jak są nosicielami języka rosyjskiego. Ten status jest nadawany po przejściu komisji, a także przechodzi testy w formie pisemnej. Ponadto, oferowane jest taka możliwość innego człowieka w określonych warunkach. Prawo do otrzymania obywatelstwa rosyjskiego w sposób uproszczony dostępny: zawsze powyższe osoby zagraniczne mają możliwość skorzystania z uproszczonej procedury uzyskania obywatelstwa rosyjskiego. Jeśli nie jest to możliwe dla cudzoziemca w użyciu uproszczonego schematu, będzie musiał wykonać kolejnych etapów standardowej procedury. Każdy etap ma swoje niuanse, dlatego ważne jest, aby dokładnie zorientować się w zasadach tego procesu. Cudzoziemców przy przekraczaniu granicy muszą posiadać wizy lub paszportu. Od mieszkańców krajów, które są członkami Unii europejskiej, wymagany paszport wewnętrzny. W ciągu następnych dni od dnia przyjazdu do kraju, emigrant musi powiadomić o swoim przybyciu FMS.

Jeśli wynajmujesz mieszkanie lub pozostaje